Menu
Menu

Signs – interaktivt dokudrama

Signs – interaktiv dokudrama-oplevelse

Signs – et interaktivt dokudrama

Forskere har fundet frem til flere tegn, der indikerer at etnisk udrensning og folkedrab kan være under udvikling og professor i folkedrabsstudier Gregory Stanton har udviklet en model, der beskriver tegnene for denne udvikling i 10 stadier.

Måske kan vi forhindre at konflikter mellem grupperinger rundt omkring i verde  i eskalerer til folkedrab, hvis vi kan genkende tegnene opdage dem i tide  og dermed modvirke de bagvedliggende mekanismer. Det fiktive spil SIGNS træner spilleren i at spotte disse tegn.

Spillets opbygning

Først gennemgår spillet de tidlige tegn ud fra Stantons model: Folkedrabets 10 stadier, blandt andet gruppeinddeling og umenneskeliggørelse af de forfulgte. Derefter præsenteres spilleren for autentiske eksempler på propaganda fra bl.a. film, fotos og plakater, hvor tegnene kan identificeres.

Spillet afsluttes med en fælles debat i klassen eller i grupper om ondsindet propaganda og disinformation. Klassen diskuterer, om man ser disse tidlige tegn i samfundsdebatten i dag, samt hvad vi kan gøre som enkeltindivid eller som samfund for at dæmme op for negative følger af disse tegn.

Materialet forventes tilgængeligt fra november 2019.

Hjælpetekster

Materialet forventes tilgængeligt fra november 2019.

Til eleven

Øvrige

Til læreren