Menu
Menu

Holocaust film 4

Holocaust i et historisk tilbageblik

Situationen for tyskere med jødisk baggrund op til Hitlers magtovertagelse

Interviewfilm 4 af 10:
Professor Ulrich Herbert fortæller om forholdene for tyskere med jødisk baggrund i Tyskland op til den økonomiske krise og Hitlers magtovertagelse samt samtidens vurdering af, hvilken effekt antisemitismen kunne få. Tyskere med jødisk baggrund var ofte højtuddannede og besad vigtige poster i det tyske samfund. De var en befolkningsgruppe, der tillige følte stor stolthed over at være borgere i det højtudviklede og kulturelle Tyskland. Deres succes blev misundt af dele af den øvrige tyske befolkning. Dette understøttede den voksende antisemitisme, da den økonomiske krise kom, og nazisterne anvendte jøderne som prygelknabe, bl.a. ved at give dem skylden for Tysklands krise.