Menu
Menu

Holocaust film 10

Holocaust i et historisk tilbageblik

Store forskelle mellem diktaturerne i Tyskland og Italien

Interviewfilm 10 af 10:
Professor Ulrich Herbert fortæller om, hvordan de fascistiske diktaturstater Italien og Tyskland adskilte sig fra hinanden. Begge landes skæbner efter 1. verdenskrig, deres fjendebilleder og deres baggrund for at vælge et totalitært styre til var forskellige. I Tyskland var jøderne “fjenden”, fordi de ifølge dolkestødslegenden havde bidraget til nederlaget under 1. verdenskrig. I Italien var man derimod på vindersiden. Her var det arbejderklassen, som blev betragtet som styrets primære fjende, og som blev bekæmpet af store landejere, af frygt for at de skulle tage land fra dem. Først fra 1943 førte antisemitismen i Italien til deportation af jøder.