Menu
Menu

Viden og ansvar i nutiden

Yazidi - på kanten af et folkedrab?

Viden og ansvar i nutiden - Lette tekster

Den 3. august 2014 blev yazidierne i Sinjar i Irak udsat for overgreb af Islamisk Stat. Mænd blev slået ihjel, kvinder og børn taget til fange, og nogle undslap ved at flygte op på Sinjarbjerget. Overgrebet er siden blevet kaldt Sinjar-massakren.
Men er overgrebene et decideret folkedrab? FN har anerkendt det som et folkedrab, mens regeringer i verdens lande tøver med at anerkende det.
Og hvorfor skal vi interessere os for et lille folk med en anderledes kultur og religion? Har det overhovedet noget med os at gøre? Ligger svaret i, at vi skal værne om menneskerettighederne for alle – for at sikre dem for os selv? Eller handler det om demokrati?
Få gennem materialer som tekster, film og lyd et dybere kendskab til, hvem der har taget ansvar i tilknytning til konflikten. Har vidner til overgrebet taget det ansvar, man kunne forvente?
Her kan du finde andre tekster, som du evt. kan anvende, hvis du vil gå lidt mere i dybden med dele af temaet.

Ressourcer

Film og fotos, der viser aspekter af Islamisk Stats forfølgelse af yazidierne og deres arbejde for at få retsforfulgt de skyldige. Dertil lovtekster, internationale erklæringer, bl.a. Stockholmerklæringen, og dokumenter fra FN, som udgør retsgrundlaget for at forfølge grupper, der gør sig skyldige i folkedrab og andre forbrydelser mod menneskeheden.

Film

Love og konventioner

Journalistiske artikler

Links

Citat (Amal Clooney)