Menu
Menu

Samlet filmgalleri – Holocaust

Film

Fra 2. verdenskrig til i dag

Her finder du de tre film, der er skabt til at tematisere temaet Holocaust – viden og ansvar. Filmene skulle gerne give en forståelse af, at selvom det er lang tid siden Holocaust, så er der stadig en opgave i Tyskland i dag, med at dæmme op for ikke demokratiske krafter i samfundet, som bl.a. antisemitisme.

Skoler mod racisme

”Schule ohne Rassismus” er en organisation med elever fra 2561 skoler over hele Tyskland. De er unge aktivister, der lokalt på skolerne tager ansvar for at arbejde imod racisme, antisemitisme, angreb på seksuelle minoriteter m.v. Medlemskabet af ”Schule ohne Rassismus” gælder kun et år ad gangen, og det kan kun fornyes, hvis skolens elever jævnligt skaber nye initiativer.

Sådan forebygger man had mod jøder

Dette er en film om projektet Neue Wege, som det tyrkiske samfund i Hamborg står bag. Lederen af projektet er en klog mand, en sociolog, der professionelt har specialiseret sig i temaet omkring stigmatisering af minoriteter i Tyskland – derfor udtaler han sig med en klar og tydelig autoritet.

Den tyske erindringskultur

I Tyskland gør man meget for at huske den nazistiske fortid for at undgå, at den gentager sig. Man kalder det for ”erindringskulturen”. Filmen tematiserer konkrete eksempler på denne kultur. Men filmen handler også om unge, der i dag sætter spørgsmålstegn ved denne kultur, her mere end 70 år efter krigens afslutning. Er det nu så vigtigt? Og er der stadig det samme forhold mellem viden og ansvar, som da “erindringskulturen” blev etableret?