Menu
Menu

Foredrag med Holocaust overlevende

Foredrag med Holocaust overlevende

Her kan du se en række foredrag med overlevende danske jøder og blive klogere på jødeforføgelsen under 2. verdenskrig. Foredragene holdes blandt andet af tidligere kz-fanger, der fortæller, hvordan de oplevede besættelsen og jødernes flugt til sverige i 1943.

I sammenhæng med foredragene kan du med fordel læse mere om Krystalnatten, jødeaktionen 1943 og deportationen til Theresienstadt.
Klik her for at komme til materialer og artikler om Holocaust.

Her kan du se en række foredrag med overlevende danske jøder og blive klogere på jødeforføgelsen under 2. verdenskrig. Foredragene holdes blandt andet af tidligere kz-fanger, der fortæller, hvordan de oplevede besættelsen og jødernes flugt til sverige i 1943.

Foredrag med Bent Melchior

Bent Melchior fortæller om sine oplevelser og erfaringer med at være jøde i Danmark under den tyske besættelse og om forfølgelsen af jøder efter samarbejdspolitikkens sammenbrud i 1943. Bent var 14 år, da han og hans familie flygtede til Sverige og væk fra nazisternes overgreb.

Foredrag med Salle Fischermann

Salle Fischerman er en af de få danske overlevende, der er tilbage til at fortælle om Holocaust og tiden som kz-fange i Theresienstadt i 1943. I foredraget følger man ham tilbage til livet i koncentrationslejren. Til de mest forfærdelige 18 måneder af hans liv.

Foredrag med Hanna Skop

Hanna fortæller med udgangspunkt i sin egen historie om, hvordan det var at vokse op i Hitlers Nazityskland. Hanna oplevede Krystalnatten, sin fars deportation til KZ-lejren Buchenwald samt morens kamp for at få sig selv og de tre børn ud af det nazistiske Tyskland. I november 1939 lykkedes det familien at komme til Danmark, men oplevelsen af frihed var kort. Jødeaktionen i Oktober 1943 bragte nye udfordringer, og familien blev splittet for en periode.

Foredrag med Ib Katznelson

Ib var to år gammel, da han og hans forældre i 1943 forsøgte at flygte fra den nazistiske besættelsesmagt til Sverige. Ved en dramatisk aktion på Amager blev familien arresteret og sendt til Horserødlejren. Sidenhen blev de sat på en transport til Theresienstadt, men den blev afbrudt i nærheden af Berlin, og Ib og hans mor blev i stedet ført til Ravensbrück, en af nazisternes mest berygtede KZ-lejre for kvinder. Først efter fem måneders indespærring i Ravensbrück med alvorlige sygdomme og sult kom de videre til Theresienstadt.

Foredrag med Tove Udsholt