Menu
Menu

Nyttige links

Nyttige links

Danske links

www.folkedrab.dk
Undervisningswebside udarbejdet af DIIS. Websiden henvender sig til eleverne på hhv. grundskolerne og ungdomsuddannelserne.

www.holocaust-uddannelse.dk
Undervisningswebside om Holocaust udarbejdet af cand.mag. Brian B. M. Larsen og cand.mag. Peter Vogelsang i samarbejde med DIIS.

Udenlandske links

http://www.osce.org/odihr/41252
Oversigt over OSCE-landenes aktiviteter i forbindelse med ”Holocaust Memorial Days” (2010).

www.holocaustremembrance.com
International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA). Webside for internationalt samarbejde om uddannelse, erindring og research i forbindelse med Holocaust.

http://www.osce.org/odihr/antisemitism
Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa/Kontor for Demokratiske Institutioner og Menneskerettigheder. OSCE/ODIHR’s side om Holocaustundervisning og -erindring.

www.levandehistoria.se
Forum för levande historie – Sverige. En videns- og kulturinstitution, der bl.a. arbejder med undervisningsaktiviteter i forbindelse med ”Förintelsens minnedag” d. 27. januar.

www.hmd.org.uk
Englands ”Holocaust Memorial Day” – Englands officielle webside for Holocaust- mindedagen d. 27. januar.

www.annefrank.org
Anne Frank Huset i Holland. Med biografisk materiale, forslag til undervisningsaktiviteter og -materiale, information om Anne Frank Museet m.m.

www.ushmm.org
United States Holocaust Memorial Museum. Siden er den største engelsksprogede ressource på internettet med en omfattende samling af dokumenter, fotografier, artikler samt en god og overskuelig gennemgang af Holocaust.

www.armenian-genocide.org
Armenian National Institute (ANI) beskæftiger sig med forskning, formidling og undervisning i det armenske folkedrab. Websiden er overskuelig og indeholder bl.a. kilder, billeder af folkedrabets første faser 1915-16, en opslagsside om Armenien samt en FAQ om det armenske folkedrab. Inkluderer desuden et detaljeret kort over folkedrabets omfang.

www.yadvashem.org/
Yad Vashem Holocaust Research Centers undervisningswebside om Holocaust. Yad Vashem er Israels officielle Holocaust-museum og er samtidig en undervisningsinstitution med det formål at erindre de seks millioner jøder, der blev ofre for Holocaust, samt mindes de jødiske samfund, organisationer og institutioner, der blev ødelagt under Holocaust. Websiden indeholder bl.a. artikler om Holocaust, forslag til undervisningsaktiviteter, tidslinjer samt ideer til videre læsning.

www.pbs.org/wnet/cryfromthegrave
Følger filmen: “Srebrenica: a Cry from the Grave”. Rummer en interaktiv tidslinje over Srebrenica-massakren. Websiden har vidneudsagn, billeder af massakren, baggrund for dokumentarfilmen, artikler om specifikke emner osv. Ligeledes indeholder siden en række undervisningsspørgsmål. Websiden er produceret i forbindelse med filmen, men kan også bruges selvstændigt. Siden er på engelsk, men er forholdsvis overskuelig og let at navigere rundt på.

www.learning-from-history.de/
Omfattende webside om bl.a. nazismen og Holocaust. Websiden indeholder bl.a. en projektdatabase, forslag til undervisningsaktiviteter og oplysninger om internationalt samarbejde mellem skoler. Websiden er på engelsk.

www.ushmm.org/wlc/en/
United States Holocaust Memorial Museums Holocaust-encyklopædi. Materialet omfatter bl.a. en introduktion til Holocaust og folkedrab, artikler om Holocaust, billed- og videomateriale samt kort over redningsruter i Europa.

http://en.auschwitz.org/m/
Webside for museet og mindesmærket over nazisternes kz- og udryddelseslejr Auschwitz-Birkenau. Stedets historie og geografi gennemgås grundigt.

www.memorial-museums.net/ (dødt link)
Webside med oversigt over mindesmærker og museer med relation til Holocaust. Oversigten indeholder fotos af samt links til både mindesmærker og museer.