Menu
Menu

Rasmus Falbe-Hansen

Rasmus Falbe-Hansen

Historiker og forfatter

Rasmus Falbe-Hansen er cand.mag. i historie og film- og tv-kundskab, og har skrevet speciale om Holocaustfilm samt undervisningsbogen “Historie i levende billeder”.

 

Foredragene kan bookes ved at sende en mail til kontakt@aldrigmere.dk.

Holocaust og film

Hvordan kan man fortælle om Holocaust og hvad skal man fortælle? Uanset om det drejer sig om de allieredes optagelser af kz-lejrenes ofre eller den nutidige skildring af Holocaust i spillefilm, har folkene bag filmene taget stilling til, hvilken form og hvilket indhold, der er det mest egnede til at formidle det ubegribelige.
Foredraget vil, ved hjælp af filmklip fra Holocaustfilmens historie, illustrere forskellige tilgange til formidlingen af Holocaust, samtidig med at disse klip vil fortælle om aspekter af Holocaust – fra forudsætningerne til selve udryddelsen.

 Læs undervisningsartiklerne “Filmanalyse i historie- og folkedrabsundervisning” og “Holocaust på film” af Rasmus Falbe-Hansen på Folkedrab.dk.

 

Benyt linket nedenfor til at se videoforedrag af tidligere danske kz-fanger.