Menu
Menu

Musik og vidnesbyrd

Musik og vidnesbyrd

Et musisk projekt til skoler om Holocaust og musikken i Theresienstadt i anledning af 75 år for begivenhederne i oktober 1943, i et samarbejde mellem dirigent Saul Zaks og aldrigmere.dk

Den danske historie forbundet med Holocaust adskiller sig fra de fleste andre fortællinger. Flertallet undgik udryddelse, fordi de flygtede fra den nazistiske besættelsesmagt i 1943, da jødeforfølgelserne blev indledt i Danmark. Langt størstedelen af de danske jøder nåede i sikkerhed i Sverige, hvor de forblev resten af krigen. Men omkring 500 blev pågrebet og deporteret til kz-lejren Theresienstadt i det daværende Tjekkoslovakiet. Her opholdt de sig – og overlevede på nær nogle ganske få – de følgende 19 måneder i fangenskab, før de blev hentet med De Hvide Busser i foråret 1945.

Se videoen om projektet til herover eller klik her for at komme til Holocaust i et historisk tilbageblik.

Vil du lære mere om arrangementer til skoler som aldrigmere.dk tilbyder klik her.

Dette musiske projekt, målrettet skoler, indeholder en række markeringer med betydning for den danske Holocaust-historie om deportationer og flugt til Sverige i 1943. Projektet omfatter en række indslag, der er en kombination af musik komponeret i Theresienstadt kz-lejren og fortælling/vidnesbyrd.
Musik og sang fremføres af unge universitets- og musikkonservatoriestuderende.

Klik her for at komme til Holocaust i et historisk tilbageblik.