Menu
Menu

Hanna Skop

Hanna Skop

Øjenvidne og foredragsholder

Hanna oplevede Krystalnatten, sin fars deportation til KZ-lejren Buchenwald samt morens kamp for at få sig selv og de tre børn ud af det nazistiske Tyskland.

 

Foredragene kan bookes ved at sende en mail til kontakt@aldrigmere.dk.

Hanna fortæller med udgangspunkt i sin egen historie om, hvordan det var at vokse op i Hitlers Nazityskland. I november 1939 lykkedes det familien at komme til Danmark, men oplevelsen af frihed var kort. Med Danmarks besættelse fulgte nye bekymringer og familiens anstrengelser med at søge om videre emigration til U.S.A. gik i vasken. Jødeaktionen i Oktober 1943 bragte nye udfordringer, og familien blev splittet for en periode. Hanna vil berette om flugten til og tiden i Sverige, hvor kampen for tilværelsen var hård – ikke mindst for forældrene.

Hanna medvirker i DIIS-dokumentaren “Flugten til Sverige – beretninger fra oktober 1943”, der fortæller seks personlige historier om de danske jøders flugt til Sverige, da den tyske besættelsesmagt gennemførte den såkaldte ”jødeaktion” i Oktober 1943. Filmen kan med fordel vises forud for foredraget og kan streames her

 

Klik på linket nedenfor og se video-foredrag fra tidligere danske fanger i KZ-lejre.