Menu
Menu

Deniz Serinci

Deniz Serinci

Foredragsholder

Deniz Serinci har en kandidatgrad i journalistik fra Syddansk Universitet (2013). Han er desuden redaktør på JIYAN.DK – Danmarks Kurdiske Avis. Han har bidraget til bogen “Kampen om Mellemøstens Fremtid”, Ræson (2016).

Armenien 1915-1917: Et glemt folkedrab?

Deniz Serinci holder foredrag om Islamisk Stat og deres forfølgelse af Yazidi-samfundet i Nordirak.

Deniz er journalist, forfatter og foredragsholder. Han har skrevet bøgerne “Terrorens kalifat – et indblik i Islamisk Stat (IS)”, Frydenlund (2015) og “Slave hos Islamisk Stat”, Gyldendal (2017). Han bliver tit brugt i de danske medier som ekspert på Mellemøsten og islam-relaterede emner. Deniz Serinci har interviewet omkring 15 yazidi-kvinder, der var slaver hos Islamisk Stat og skrevet en bog om emnet.

 

Som forberedelse til Deniz Serincis foredrag kan eleverne med fordel arbejde med emnet under temaet “Yazidi  på kanten af et folkedrab?” på aldrigmere.dk

 

Benyt linket nedenfor til at se video-foredrag fra tidligere danske kz-fanger.