Menu
Menu

“De nordjyske krigssejlere”

Kystmuseet Bangsbo:
”De Nordjyske Krigssejlere”

Udstillingen i Frederikshavn fortæller, igennem billeder, interviews og film, de forholdsvis ukendte historier om de nordjyske krigssejlere, der trodsede det nazistiske regime, for at sejle til verdens brændpunkter med forsyninger til De Allierede.
Omkring 6.300 danske krigssejlere trodsede under 2. Verdenskrig det nazistiske regime, og valgte at sejle forsyninger for de allierede styrker til brændpunkterne rundt om i verden. Mange af disse var nordjyder.
Med udstillingen “De Nordjyske Krigssejlere” inviterer Nordjyllands Kystmuseum på Bangsbo, på en rejse gennem denne del af historien og fortæller om de danske krigssejlere, der havde en markant rolle i den største landgangsinvasion i historien, D-Dag i Normandiet den 6. juni 1944.
I udstillingen får man fortalt de nordjyske krigssejleres historie via skrift, billeder, breve, dokumenter og i film med interviews og klip fra filmarkiverne. Der er også mulighed for at se beklædningsgenstande, som krigssejlerne bar, samt de forsyningsgenstande, som skulle fragtes til frontlinjerne. Udstillingen indgår som en del af Kystmuseets store, permanente besættelseshistoriske udstilling.
Tæt på udstillingen ligger også Bangsbo Fort, der består af et befæstningsanlæg, bygget af den tyske besættelsesmagt under 2. verdenskrig, og udbygget af det danske søværn under Den Kolde Krig. En udflugt til fortet er muligt som en del af rundvisningen.

Tilbud

Tilbuddet om undervisningsforløb på Kystmuseets udstilling på Bangsbo gælder for klasser i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, VUC og højskolerne. Entre til museet og de forskellige undervisningsforløb er gratis. Der kan maks. være 28 elever pr. rundvisning. Form og indhold kan aftales nærmere med Kystmuseet.

Kystmuseum Bangsbo
Dr. Margrethesvej 6
9900 Frederikshavn

Mail: info@kystmuseet.dk
Telefon: 98423111