Menu
Menu

Danske jøder i Theresienstadt

Danske jøder i Theresienstadt

Film og undervisningsmateriale om danske jøder i kz-lejren Theresienstadt, herunder dokumentaren “THERESIENSTADT – danske børn i nazistisk fangenskab”, kilder og lærervejledninger med idéer til, hvordan du kan arbejdet med materialet i undervisningen.

THERESIENSTADT – danske børn i nazistisk fangenskab” (2010) er en dokumentarfilm rettet mod undervisning på ungdomsuddannelserne og i grundskolens ældste klasser. Filmen handler om seks dansk-jødiske børn, der deporteres med deres familier til Theresienstadt under 2. Verdenskrig. I filmen fortæller de om tiden før krigen, opholdet i lejren og livet efter fangenskabet. Deres fortællinger flettes sammen med historien om Danmarks besættelse, Europa i krig og Holocaust. Dokumentarfilmen bygger på øjenvidneberetninger og omfattende arkivmateriale, personlige dokumenter, fotos og tegninger.

Dokumentarfilmen følges af temaet “Theresienstadt” på undervisningswebsiden Folkedrab.dk. Her kan man gratis se filmen, læse artikler om danskerne i Theresienstadt, undersøge kilder, se fotogallerier mm.