Menu
Menu

Anne Agerbo

Anne Agerbo

Psykolog

Anne Agerbo er uddannet psykolog i 1999 fra Aarhus Universitet.

 

Foredragene kan bookes ved at sende en mail til kontakt@aldrigmere.dk.

Befriet, men ikke fri - når traumer stjæler liv

Hvad er de menneskelige følger af et folkedrab? Fra Holocaust til nutidens krig og konflikter slås ofre med traumer og PTSD, som præger deres og deres familiers tilværelse. Hvad er det folkedrab gør ved familier, grupper og hele samfund? Hvilke symptomer og reaktioner følger der i kølvandet?
Foredraget tematiserer emnerne “offer versus overlever”, “traumesymptomer”, “overførsel af traumer fra overlever til børn og børnebørn” og stiller spørgsmålstegn ved, hvordan finder man fodfæste efter traumehændelsen, og hvordan vi kan forstå menneskers traumer i nutiden ved at lære af overlevernes beretninger om fortidens tragedier? KZ-syndromet, PTSD-diagnosen og den sociale støttes vigtige rolle er også emner, som foredraget vil indkredse.

Eleverne kan med fordel se kapitlet “Eftertiden” fra DIIS’ dokumentarfilm “THERESIENSTADT – danske børn i nazistisk fangenskab” før foredraget, og orientere sig i artiklerne retfærdighedsfølelse i konfliktløsning og konfliktnedtrapning på aldrigmere.dk

 

Benyt linket nedenfor til at se foredrag fra tidligere danske kz-fanger.