Menu
Menu

Holocaust – tilbageblik

Holocaust i et historisk tilbageblik

Samlede materialer

Nedenfor finder du materialer til at understøtte forståelsen af problemstillinger, som relaterer sig til Holocaust. Du kan anvende materialerne, når du drager paralleller til nutidige konflikter eller når du arbejder direkte med Holocaust og 2. verdenskrig. Holocaust betyder oprindeligt brændoffer og er i vores tid blevet en betegnelse for det folkedrab, som det nazistiske Tyskland udførte på ca. 6 millioner jøder under 2. verdenskrig.
Foruden tekster, der giver eller henviser til viden om historien bag Holocaust, finder du også centrale teoretiske modeller, der kan bidrage til at bestemme om et samfund er reelt demokratisk eller er i en udvikling, der i værste fald kan føre til folkedrab.

Modeller

Her finder du modeller til brug for analyse af samfundsmæssige problemer, der potentielt kan føre til kriser og i værste fald til folkedrab.

Lette tekster

Svære tekster