Menu
Menu

Kurser

Inspirationskurser

Gratis inspirationskurser for lærere

I skoleåret 2019-20 tilbyder AldrigMere.dk gratis inspirationskurser for lærere, der ønsker at blive klædt på til at undervise deres elever i demokrati og historie med anvendelse af undervisningsmaterialer på AldrigMere.dk. Kurset har en varighed af ca. to timer og tilrettelægges i samarbejde med en kontaktperson fra skolen. Kurset kan målrettes lærere i udskolingen eller til lærere på de gymnasiale uddannelser og VUC.

Vi kommer til jer. Kontakt os for yderligere oplysninger og aftale.

kontakt@aldrigmere.dk

Gratis foredrag

Skoler der deltager i en gratis inspirationskurser på skolen og som anvender vores materialer i undervisningen, har i forbindelse med sit undervisningsforløb, også mulighed for at få gratis besøg af en af vores mange oplægsholdere. Læs mere her.

Inspirationskurset

Indledning

Få inspiration til at anvende hjemmesiden AldrigMere.dk i din undervisning. Bliv introduceret til materialer og vejledninger, der understøtter en tværfaglig eller monofaglig undervisning med udgangspunkt i en lang række fag: historie, samfundsfag, psykologi, billedkunst med flere.Få eksempler på og indgå i dialoger om, hvordan du kan motivere og engagere dine elever gennem brug af film, lyd, billedmateriale, spil og andre ressourcer. Oplev hvordan du kan lade arven fra Holocaust i form af viden og ansvar krybe ind under huden på alle; også dig som underviser!

Målgruppe

Lærere, der ønsker at undervise ud fra Årstemaerne på aldrigmere.dk i udskolingen eller gymnasiale uddannelser og VUC.

Mål

Inspirationskurset skal sikre, at de deltagende lærere får kendskab til, hvordan de kan tilrettelægge og gennemføre en undervisning ud fra et eller flere årstemaer med udgangspunkt i materialer på AldrigMere.dk

Indhold

At deltagerne får:
• kendskab til opbygning og indhold af materialer på AldrigMere.dk
• kendskab til didaktikken bag årstemaet Viden og ansvars tilrettelægning og lærerhenvendte ressourcer
• mulighed for afprøvning af udvalgte elevhenvendte materialer og arbejdsformer i relation til disse
• mulighed for deltagelse i diskussioner hvordan materialet på den pågældende skole bringes bedst muligt i anvendelse
• kendskab til øvrige muligheder ud fra årstemaet fx foredrag og deltagelse i Auschwitz-dag

Arrangør

AldrigMere.dk ved didaktiker Kari Thynebjerg for Undervisningsministeriet.

BEMÆRK! Medbring tablet eller PC

Kontakt os for yderligere oplysninger og aftale

Tidligere afholdte foredrag

Hanna Skop om Oktober '43

Ib Katznelson om Theresienstadt

Bent Melchior om flugten til Sverige